Straatfeest 2e hofje Jacob de Graeflaan op 31 augustus 2014:

Hoe doe je dat: een straatfeest organiseren in het eerste jaar dat de Gemeente geen subsidie meer verstrekt? Het onderwerp kwam al vele malen ter tafel, maar het bleef bij besprekingen en suggesties. Iemand moest de knoop doorhakken en Willy Schuppert, een echte "doener" prikte, samen met Ank de Jonge gewoon een datum. De beslissing kwam uiterst ondemocratisch tot stand: 31 augustus, laatste dag van de schoolvakantie en ook nog een zondag. Prima!
Willy zocht in ons straatje een paar enthousiastelingen die werden gebombardeerd tot feestcommissie. Ank de Jonge, ondanks haar drukke werkzaamheden, maakte keurige formulieren, waarmee iedereen werd uitgenodigd om te komen en zelf te zorgen voor lekkere hapjes en drankjes. Ook bestek, stoeltjes en tafeltjes waren welkom. Robert Peterson stelde een partytent ter beschikking, die hij zelf wilde opzetten. Verder was het afwachten of het plan zou lukken; afhankelijk dus van onze straatgenoten. Willy en Ank hielpen iedereen herinneren door persoonlijke bezoekjes. We hoopten op zo'n 45 feestgangers.

De dag zelf begon met regenbuien. Maar de buienradar was ons genadig en om 4 uur stond de tent, tafels en stoeltjes en het bleef daarna de hele avond nog droog ook! De tent was door ijverige meisjes versierd met kleurige tekeningen er stonden vuurkorven klaar, bloemetjes op de tafels. Robert had gezorgd voor een fantastisch apparaat waaruit hij muziek kon toveren met een afstands-bediening. Tegen 5 uur kwam een stoet met heerlijkheden op gang, aangedragen door straatgenoten, waarvan sommige afkomstig waren uit andere landen: Indonesië, Ghana, Colombia enz.

foto7 foto9

Natuurlijk ook Hollandse hapjes waaronder pannenkoeken etc. Voor de kinderen waren er marshmallows die ze mochten roosteren. Exact 5 uur verwelkomde Ger, oudste bewoner, met een korte speech de feestgangers. Zoals op de foto hierboven te zien is, genoot ook de jongste bewoner, Sebastien, van een heerlijk maaltje.

De kou van die avond kon de gezellige sfeer niet bederven. Kijk maar naar de foto waarop de bewoners rondom een hartverwarmende vuurkorf zaten, zie de rubriek foto’s onder straatfeest 31-08-2014. De fijne sfeer roept om een jaarlijkse herhaling. Is er een traditie geboren?

Elsemarie de Roode–van Eeden